Funk Up your live

Haal creativiteit in je leven

Funk Up your live

Haal creativiteit in je leven

Thema feestjes

Feestjes en Thema feestjes. Kies een onderwerp en duik even in de wereld van pinterest. Als je dan een aantal uren later met wagonladingen aan inspiratie weer bovenkomt dan kun je gaan selecteren.

Kies voor gemak en laat het priegelwerk liggen. Veel van dat werk kun je voor een zacht prijsje al in een winkel halen: servetten en prikkers en rietjes, naar bepaalde thema's bewerkt. Dat scheelt superveel werk.

Kadotasjes kun je goedkoop inkopen en dan zelf versieren met stickers of plaatjes naar thema. Lief lintje eraan eventueel met een kaartje of sleutelhangertje en je tasjes zien er persoonlijk en super uit.

Richt je vooral op de sfeerbepaling. Dan kun je met simpele grote stukken een thema neerzetten. Denk daarbij aan fotolijsten, kandelaars, planten, vazen of kleedjes. Je zult verbaasd staan van hoeveel tafeldecoratie naar onderwerp je al in huis hebt. Fantasie is het toverwoord. 

Herfsttafel

Pastelthema

Een pastelfeestje. Online want januari 2021..Elke genodigde ontving een vooraf samengesteld tasje met lekkers, een activiteit en een presentje. De activiteit was een cake versieren. Verder konden de dames (leeftijd 13 jaar) selfies maken met Venetiaanse maskers en photoboothmateriaal. 

Thema Pastel. Thuis online feestje met vooraf samengestelde surprisetasje.

Pastelthema

elke genodigde ontvangt een activiteit, lekkers en een presentje

Activiteit is cake versieren, kaarsje aansteken en zingen.

Pastel tasjes hanger.

resultaat online: gezamenlijk taartje versieren en poseren met photobooth en masker

Sinterklaas 2020

Sinterklaas is elk jaar een feestje voor iedereen. Versieringen, lekker eten, veel snoep en cadeautjes. Dit jaar liep dat, net als Halloween, geheel anders en moest er op een nieuwe creatieve manier een feestje gebouwd worden. Gelukkig vond ik een geweldige Sint met wie ik een korte film kon opnemen. Hij had een leuke verhaallijn en speelde zijn rol perfect. Met het uitdelen van leuke tasjes aan de deelnemertjes uit de buurt die zich hadden aangemeld, het inrichten van een werkkamer vanwaaruit de Sint kon "thuiswerken" en de medewerking van enkele plaatselijke ondernemers die lekkers doneerden voor in de tasjes, werd het ook dit jaar een heel leuke actie.

Sinterklaas feest bij een buurthuis. Samen met de Sint een film opnemen voor de kinderen in de buurt vanuit zijn werkkamer in het buurthuis. Sinterklaas 2020 coronaproof. Voor de film kopieer en plak je de volgende link: https://youtu.be/aFpY1OZTTvw

De werkkamer van de Sint ingericht voor een raam waar de buurtkinderen konden kijken van buitenaf.

Impressie van de werkkamer van Sint. Het bureau werd telkens een beetje veranderd.

Flyer die meeliep met de Sinterklaas tasjes actie. Met een bedankje voor de deelnemende ondernemers.

De uitgedeelde tasjes met een knutselpakket naar leeftijd, schoencadeautje en snoep (niet op de foto)

Inhoud van twee knutselpakketten uit de Sinterklaasactie

Halloween 2020 Corona als engste monster....

Dit jaar ging Halloween niet door. Op een buurthuis had ik een groots spectakel gepland met een zoektocht en Halloweenfeest voor de buurtkinderen. Betrokken buurtbewoners en vrijwilligers stonden garant voor een spetterend feest. Helaas ging dat niet door. Wel heb ik als pleister op de wonde de al aangeschafte materialen ingezet om een leuke goodie bag te maken voor de kinderen die zich hadden opgegeven. Compleet met een programma voor een thuisHalloween, opdrachtjes, kleuplaat, playlist en filmtips. En een knutselpakket voor een simpele leuke  activiteit. Snoepjes en een leuk presentje maakten het af.

Decoratietafel Halloween 2020

Decoratietafel dichterbij

Detail van de goodie bag.

Decoratietafel thema Skulls

Decoratietafel Skulls en inhoud van de goodiebags.

Set-up voor een van de knutselpakketten. Dit was het spinnenwindlicht.

Herfstfeestje

Een herfstfeestje is altijd leuk. Alle mogelijkheden om kabouters en paddestoelen erbij te halen. Bij de Action zijn vaak leuke en goedkope themaartikelen te krijgen om je tafel op te leuken en de rest maak je gewoon zelf. Paddestoelen van oude toiletrollen (eventueel te vullen met snoegoed), schattige egeltjes met een gezonde snack, simpel te maken papieren tasjes (gebruik hiervoor een YouTube tutorial en stevig knutselpapier om de tasjes beter te laten staan... al gaat het ook wel met gewoon papier: ik had ze gevuld met popcorn en dat was met gewoon papier een beetje aan de lichte kant) en lieve paddestoelenpotjes als bedankje. Het bord met eetbare eikels is supersimpel te maken: ministroopwafels en mini chocozoenen aan elkaar bevestigd met kleine houten prikkers. De blaadjes eronder zijn van stof komen uit de herfstcollectie van Action.

Gnoom sleutelhangers. Werkbeschrijving op de pagina "maak het lekker zelf

Chocoladetaart in herfstthema Simpel zelf te maken, De versieringen zijn niet eetbaar.

Herfst feesttafel

De gemakkelijkste herfsttraktatie ooit.

Grappige paddestoelen van een lege wc-rol. Te vullen met lekkers.

Leuke egel traktatie. De werkbeschrijving staat onder: "Maak het lekker zelf".

Halloween 2019

Dit jaar is het Halloweenthema The Walking Dead. Zombie´s en veel bloed : altijd goed voor een griezelfeestje. Ik heb gemerkt dat kinderen het af en toe eng vonden om aan te bellen. Gelukkig had ik mijzelf opzettelijk als aardige heks verkleed zodat ze geen gruwelijk enge zombie de deur uit zagen komen. Ook super dat mensen speciaal even kwamen kijken.. dan heb je je niet voor niets uitgesloofd.

Planken van een kartonnen doos. Handen van wegwerphandschoenen. In vorm gemaakt met pijpragers en reepjes stof.

Borden van karton, afgeplakt met brede tape tegen regen.

Walking Dead acteur in silouette uitgeknipt als raamdecoratie. Met groen crepepapier achtergrond.

Walking Dead acteur in silouette als raamdecor.

Voorkant zombiehuis

Zombie handen voor bevestiging.

Thema Prinses

Een prinsessen feestje. Tijd om het zilver en goud en glitters te voorschijn te halen. Ga lekker overdrijven, waarom niet? Mandarijntjes op spiesjes met crepepapier en lint, goudgespikkelde kroontjes en sterrenstafjes en superschattige bedankpotjes. De materialen haal je bij de Action en de potjes zijn van Sostrene Gardens. Oh ja, en thule.... vooral ook thule...voor de balonnen en voor strikken aan stoelen. Thule is bij uitstek prinsesserig.

schattige bedankjes: prinses partyfavor

Kroontjes met een sterrenstaf. Gevuld met marshmellows.

De sterrenstafjes versierd met lint en kraaltjes

Heksenfeestje

Heksen feestjes of Halloween vindt ik altijd het leukste om te doen. Lekker ongegeneerd griezelig doen.... de mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel op het gebied van aankleding en kostuums als eten. Als je online gaat zoeken op Halloween en dan in het Engels, dan krijg je echt ongelimiteerde leuke voorbeelden van griezelig eten, gruwelijke decoraties en enge tafelschikkingen... ik zou zeggen: leef je uit. 

Omdat Halloween hier in Nederland ook steeds vaker gevierd wordt, zijn er ook hier steeds meer goedkope versieringen beschikbaar. Action is dan altijd goed maar ik haal soms ook gewoon spulletjes wanneer Halloween voorbij is voor de helft van het geld bij bv. de Hema. Dan heb je al leuke spullen in huis voor een heksenfeest, een zombieparty of griezelavond... 

Heksentasjes maken

Heksenfeest tafel Backdrop

Heksentraktatie. Als de cape opengaat zit er een zakje chips in.

Slinger. Best wel bewerkelijk.

tafel compleet

Raamdecoratie uitgeknipt uit zwart papier en afgewerkt met groen crepepapier.

Halloween

Halloween blijft toch mijn favoriete feest. Ook voor volwassenen een uitgelezen gelegenheid om je ongegeneerd te verkleden en eng te doen.

Wizard of Oz meets Halloween

Ik heb eens het thema gebruikt van Dorothy uit de "Wizard of Oz meets Halloween. Dus Dorothy 's rode schoentjes die haar terug zouden brengen naar Kansas, moeten er natuurlijk bij zijn, alleen nu leeg en bebloed. De heks uit de film staat achter de deur (vanaf de filmposter nagemaakt) en de vliegende aap hangt in de hoek.

Margaret Hamilton de slechte heks uit de film The Wizard of Oz. UItgeknipt uit zwart papier met groen crepepapier als achtergrond. Van de filmposter.

The wizard of Oz. Silouette cut-out

The Flying Monkey. Een engere versie dan uit de film.

Heksenschoenen van echte schoenen en papiermache.

Close-up van de flying monkey

Tafeltje buiten voor de deur (Halloween 2018)