Funk Up your live

Haal je eigen creativiteit in je leven

Funk Up your live

Haal je eigen creativiteit in je leven

Thema feestjes

Feestjes en Thema feestjes. Kies een onderwerp en duik even in de wereld van pinterest. Als je dan een aantal uren later met wagonladingen aan inspiratie weer bovenkomt dan kun je gaan selecteren.

Kies voor gemak en laat het priegelwerk liggen. Veel van dat werk kun je voor een zacht prijsje al in een winkel halen: servetten en prikkers en rietjes, naar bepaalde thema's bewerkt. Dat scheelt superveel werk.

Voedsel en lekkers  kun je al heel leuk opdienen in mooie schalen en glaswerk en zorg voor hoogte verschil zodat ook alles mooi gezien wordt. (ik heb al eens een schaal met gebak op een omgekeerd groot glas gezet ). Met leuke kaartjes ervoor met een toespeling op het thema kom je al een heel eind.

Richt je vooral op de sfeerbepaling. Dan kun je met simpele grote stukken een thema neerzetten. Denk aan de achtergrond met een muurposter of verzamel mspullen die aan het thema gerelateerd zijn en rangschik die op een tafel voor sfeerbepaling. Denk daarbij aan fotolijsten, kandelaars, planten, vazen of kleedjes. Je zult verbaasd staan van hoeveel tafeldecoratie naar onderwerp je al in huis hebt. Gebruik ook gerust een laken als tafelkleed of een kussensloop als loper.. fantasie is het toverwoord.  Als je tijd over hebt dan kun je meer details toevoegen.

Herfstfeestje

Een herfstfeestje is altijd leuk. Alle mogelijkheden om kabouters en paddestoelen erbij te halen. Bij de Action zijn vaak leuke en goedkope themaartikelen te krijgen om je tafel op te leuken en de rest maak je gewoon zelf. Paddestoelen van oude toiletrollen (eventueel te vullen met snoegoed), schattige egeltjes met een gezonde snack, simpel te maken papieren tasjes (gebruik hiervoor een YouTube tutorial en stevig knutselpapier om de tasjes beter te laten staan... al gaat het ook wel met gewoon papier: ik had ze gevuld met popcorn en dat was met gewoon papier een beetje aan de lichte kant) en lieve paddestoelenpotjes als bedankje. Het bord met eetbare eikels is supersimpel te maken: ministroopwafels en mini chocozoenen aan elkaar bevestigd met kleine houten prikkers. De blaadjes eronder zijn van stof komen uit de herfstcollectie van Action.

diashow kabouter/herfstthema

Halloween 2019

Dit jaar is het Halloweenthema naar de film: The Walking Dead gemaakt. Zombie´s en veel bloed : altijd goed voor een griezelfeestje. De deur is van kartonnen planken. De handen zijn gemaakt van wegwerp keukenhandschoenen gevuld met naar een hand gevormde ragers en aan repen gescheurde oude kledingstukken. De borden ook uit oude  kartonnen dozen gesneden. Verder flink veel griezelig verfwerk en bloeddruppels. De bovenverdieping van het huis heb ik versierd met uitgeknipte silouetten van de acteurs van de Walking Dead serie en met groen crepepapier een eng effect gegeven wanneer de lamp in de kamer aan is.

diashow the walking dead

Thema Native Boho

Thema feestje Native Boho. Beetje Hippie, beetje Native American en veel leuk knutselen. Een leuke manier om aan recyclen te doen: de potjes zijn schoongemaakte chocoladepasta en honingpotjes. Alle versieringen koop je bij de Action en/of sostrene grenes of een andere leuke hobbywinkel.

diashow Boho party

Thema Prinses

Een prinsessen feestje. Tijd om het zilver en goud en glitters te voorschijn te halen. Ga lekker overdrijven, waarom niet? Mandarijntjes op spiesjes met crepepapier en lint, goudgespikkelde kroontjes en sterrenstafjes en superschattige bedankpotjes. De materialen haal je bij de Action en de potjes zijn van Sostrene Gardens. Oh ja, en thule.... vooral ook thule...voor de balonnen en voor strikken aan stoelen. Thule is bij uitstek prinsesserig.

diashow prinses thema

Hawai Thema

Hawai is supergeschikt voor thema feestjes. Er zijn ook al heel veel kant en klaar verkrijgbare accesoires te verkrijgen. Ik vindt het leuk om zelf dingen te maken. Bovendien past dat beter in mijn budget. Maar het onderwerp leent zich erg goed voor feestjes. Kleurrijk, feestelijk, zomers en lekker eten.

Op een Hawai-thema kun je je mooi uitleven in kleur. Klamboe's en kussens, surfborden en schildpadden, palmbomen en vooral veel bloemen. De bloemen heb ik zelf gemaakt met behulp van youtube video's. Ze zijn bewerkelijker dan het in eerste instantie lijkt maar wanneer je de slag eenmaal te pakken hebt, dan kun je er al snel meerdere tegelijk maken. Een kwestie van dubbele ( tot 4 dubbel werkt nog goed, daarboven gaat het papier teveel schuiven) vormen tegelijk uitknippen.

Het voedsel was aangeboden in emmertjes met schepjes. Instant strandgevoel, goedkoop en supergemakkelijk. Je kunt inmiddels overal al Hawai-gerelateerd bestek en bordjes krijgen dus de tafel is vrij snel ingericht. Het rokje om de tafel is van ingeknipt crepepapier. Dat is erg kwetsbaar materiaal: het scheurt snel in, maar het is ook meteen een goedkoop alternatief voor een echt rieten tafelrok. Die zijn wel te krijgen maar niet goedkoop. Mocht je toch iets meer echte riet of bamboo willen dan kun je bij een tuincentrum ook een schuttingdeel van riet/bamboo op de kop tikken en als achtergrond gebruiken bij de tafel. 

Heksenfeestje

Heksen feestjes of Halloween vindt ik altijd het leukste om te doen. Lekker ongegeneerd griezelig doen.... de mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel op het gebied van aankleding en kostuums als eten. Als je online gaat zoeken op Halloween en dan in het Engels, dan krijg je echt ongelimiteerde leuke voorbeelden van griezelig eten, gruwelijke decoraties en enge tafelschikkingen... ik zou zeggen: leef je uit. 

Omdat Halloween hier in Nederland ook steeds vaker gevierd wordt, zijn er ook hier steeds meer goedkope versieringen beschikbaar. Action is dan altijd goed maar ik haal soms ook gewoon spulletjes wanneer Halloween voorbij is voor de helft van het geld bij bv. de Hema. Dan heb je al leuke spullen in huis voor een heksenfeest, een zombieparty of griezelavond... 

Heksen, vleermuizen en andere griezels

Van alle versieringen en tractaties waren de heksen met een snoepzakje onder hun rok het lastigste en meest tijdrovend. De slingers aan de muur waren ook flink bewerkelijk al kun je daarvan vele figuren met meerdere tegelijk uitknippen wat weer aanzienlijk scheelt in tijd.

De snoepjes en hapjes zijn weer een verhaal apart. Veel gedoe kun je omzeilen door gewone etenswaren in potjes of weckflessen of schaaltjes te doen waar je dan een toepasselijke naamkaartje op plakt of bij plaatst. Hagelslag voor het versieren van cupcakes wordt: "muizekeutels". Dropveters in een schaaltje zijn "spinnepoten" en lange vingers gedoopt in een beetje jam worden: "kindervingers". Nou ja, je snapt het wel. Daarnaast zijn er natuurlijk ook erg leuke snoepjes te koop die al in de vorm van een insect zijn of zelfs oogballen.  

Zwart papier en groen en oranje crepepapier zijn een must-have. De heks op het raam is uit zwart karton geknipt ( ontwerp van pinterest) en op groen crepepapier geplakt. Voor het raam geplakt geeft het een prachtig effect. Ook een oude klamboe die een scheur heeft en die je toch al wilde weggooien maar gelukkig nog bewaard hebt, die scheur je verder in rafels en hangt hem voor het raam met uitgeknipte vleermuizen en spinnen erin gehangen. Instant heksensfeer.

 

Dia show Wizard of Oz

Halloween

Halloween blijft toch mijn favoriete feest. Ook voor volwassenen een uitgelezen gelegenheid om je ongegeneerd te verkleden en eng te doen.

Wizard of Oz meets Halloween

Ik heb eens het thema gebruikt van Dorothy uit de "Wizard of Oz meets Halloween. Dus Dorothy 's rode schoentjes die haar terug zouden brengen naar Kansas, moeten er natuurlijk bij zijn, alleen nu leeg en bebloed. De heks uit de film staat achter de deur (vanaf de filmposter nagemaakt) en heeft Dorothy met gebruik van haar vliegende apen te pakken gekregen.. de schoenen van de heks staan voor de deur...